Hvorfor er det vigtigt at eksfoliere huden?

Hvorfor er det vigtigt at eksfoliere huden?

Drømmer vi ikke alle om en ren og ensartet hud med flot glød og udstråling? Her finder du mange forskellige metoder og produkter til hudplejen, hvor eksfoliering af huden er blevet en populær og anerkendt metode der kan hjælpe.

Men hvorfor er det vigtigt at eksfoliere huden? Det kan du få et par tips til her.

 

Hvorfor eksfoliering

Huden er det største organ på vores krop og dækker hele kroppen som en beskyttende kappe. Hudens vigtigste funktion er at beskytte kroppen mod ydre påvirkninger og vedligeholde normal kropstemperatur.

For at du kan pleje din hud, så den bedst kan udøve sine funktioner er det vigtigt, at du eksfoliere huden. Når du eksfoliere huden, får du fjernet det øverste lag døde hudceller samt bakterier, skidt snavs og fedt. Metoden efterlader huden blød, smidig, ensartet og med en ny fornyet glød.

Der findes rigtig mange forskellige metoder til at eksfoliere uden. Her kan du groft sagt, dele metoderne op i enten at eksfoliere huden mekanisk eller eksfoliere huden kemisk.

Se også: Tips til at få styr på uren hud

 

Sådan eksfoliere du din hud mekanisk

hvorfor du bør bruge eksfoliering til huden?

Den mekaniske eksfolierings metode betyder at du selv skal i gang med at gnubbe eller skrubbe huden ren. Her bruges et produkt der skaber friktion mod hudens overflade, hvilket vel næsten kan kaldes en form for slibemiddel.

Måder til at eksfoliere din hud mekanisk kan være at bruge en body scrub creme, olie, skrubbe handske eller skrubbe børste. Mange skrubs indeholder slibekorn der kan bestå af salt, sukker, abrikoskorn, jojoba-kerner, plastik kerne eller plastiksten.

Du finder også ansigtsruller eller børster lavet af enten hår eller gummi, som du både kan bruge i ansigtet og på kroppen. Børsterne kan anvendes manuelt med et skaft på, hvor du selv skal lave de cirkulerende bevægelser, men de nyeste der er kommet frem er elektriske og laver selv den roterende bevægelse.

 

At eksfoliere huden mekanisk efterlader den blød – men pas på

Efter en mekanisk eksfoliering vil du føle at huden er blevet blød og ren, fordi du fysisk har skrubbet det døde hudlag af – dog er der et mèn ved de mekaniske eksfolieringer.

Mekaniske metoder kan gode at bruge til kroppen, vel og mærke hvis du ikke har generelt problem med huden – ingen eksem, akne eller andre hudsygdomme. Hvis du har hud problemer kan du gøre mere skade end gavn med mekaniske metoder.

Selv om huden føles blød, lækker og ren efter du har skrubbet huden, er det samtidig rigtig hårdt ved hudens øverste lag (epidermis). Du trykker ofte hårdt ned på hudens overflade, og risikere at skade de levende hudceller og ikke kun de døde.

Derfor skal du holde dig væk fra denne form for eksfoliering hvis du f.eks. har eksem. Med eksem er hudens overflade i forvejen skadet og tør. Og hvis du eksfoliere mekanisk vil det ødelægge hudens barriere endnu mere.

Det samme gælder hvis du lider af akne, da du ofte vil føle at din hud er fedtet og uren. Du vil gøre aknen værre, da du vil ridse i huden som allerede er fedtet og bakteriefyldt (og i nogle tilfælde betændt). Hvis så vil du sprede aknen rundt til andre steder i ansigtet. I stedet skal du bruge et mildt renseprodukt til uren hud, men en matterende og udtørrende effekt hvis du lider af akne.

Hvis du skal eksfoliere din hud mekanisk, gør det kun på sund og rask hud. Huske at skåne huden ved ikke at trykke for hårdt.

 

Sådan eksfoliere du din hud kemisk

Hvis du vil eksfoliere din hud kemisk, kan du i dag gøre det på flere forskellige måder. I dag kan du sagtens gøre det hjemme, for man ikke skal lang tid tilbage i tiden, hvor metoden udelukkende fandtes hos kosmetologer, hudlæger og lignede.

Princippet bag kemiske eksfolieringer er, at det er et stof eller en syre der kemisk går ind og arbejder med huden. Derved fjernes de døde hudceller, bakterier og fedt fra hudens overflade.

Fordele ved at eksfoliere huden kemisk er at syren mere nænsomt renser huden for døde hudceller, behandler nænsomt uren hud, udglatter huden og god til at fjerne ar. BHA syren også bedre kendt som salicyl syrer er nok den mest brugte syre til opgaven.

Når du bruger salicyl syrer til at eksfoliere huden med, kan du forvente at huden bliver renset mere i dybden. Salicyl syre er fedtopløselig og kan derfor trænge ned i hudens porre og nænsomt dybde rense huden.

Når du eksfolierer med salicyl syre vil du opleve, at det beroliger huden og mindsker rødme og irritation. Og det er ligegyldig om det bliver gjort hos en professionel, som har en lidt stærkere opløsning af syren, eller du vælger at bruge produkter til hjemmebrug med salicyl syre i som i dag både findes i cremer, masker, peelinger og renseprodukter.

Hvad enten du vælger at eksfoliere din hud mekanisk eller kemisk, så vælg kritisk den type eksfoliering der passer til netop din hudtype.

Hvilken gua sha sten er bedst

Hvilken gua sha sten er bedst?

Gua sha er en gammel kinesisk healing teknik, der med et massageværktøj går ind og stimulerer huden til at fremme sundhed og velvære. Gua sha

Facebook
Twitter
LinkedIn